وبلاگ رسمی گتوند

تمام مشخصات این وبلاگ متعلق به وبلاگ گتونداست

وبلاگ رسمی گتوند

تمام مشخصات این وبلاگ متعلق به وبلاگ گتونداست

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
پیوندها
  • ۰
  • ۰

سرکه

 

 

غوره که میوه ی سبز رنگ نارس انگور است دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique Acid) و قند می باشد.

 

* غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.

* غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.

* آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.

* بیماری "اسکوربوت" که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.

* آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.

* در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.

* خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.

* حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضدعفونی می کند. به این منظور بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.

* آب غوره تقویت کننده کبد است.

* برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.

* برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.

* آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک است. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد).

* آبغوره غذا را خوش‌طعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک می‌نماید.

* آبغوره اسهال‌های ساده را درمان می‌کند، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.

* آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چن غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.

* اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند می‌آورد.

* برای درمان چرک گوش می‌توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در گوش بچکانید.

* مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید است و آن را معالجه می‌کند.

* آب‌غوره، خنک است و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مصرف می‌گردد.

* رب غوره، تشنگی را برطرف می‌کند.

* رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می‌دهد.

* رب غوره، اشتها‌آور و محکم کننده جنین است.

* رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغ‌های صفراوی است.

* سعی کنید غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد.

 

 

سرکه

 

 

خواص سرکه

سرکه به غذا طعم خاصی می‌دهد و اشتها را تحریک می‌کند.

* در تحقیقات نشان داده شده است که مصرف روزانه 20 میلی لیتر سرکه (معادل 2 قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس گلیسمی مواد غذایی کربوهیدرات دار می شود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیر دیابتی دیده می شود. کاهش اندیس گلیسمی موجب می شود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.

* سرکه، هضم گوشت را آسان می‌کند.

* اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدد متورم قرار دهند، آن را درمان می‌کند.

* اگر سرکه و گلاب را به مقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس یک قطعه پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای ناشی از کبد و صفرا را معالجه می‌کند.

* شستشوی دهان با سرکه و گلاب، بوی بد دهان را از بین می‌برد.

* با چکانیدن چند قطره سرکه در گوش، حشره یا کرمی که در گوش مانده باشد خارج می‌شود.

* اگر سرکه را در محل خارش بدن یا خونریزی بمالند، خارش و خونریزی های کوچک را بند می‌آورد.

* اگر سرکه را با نمک مخلوط کنند و در دهانی که به دلیل کشیدن دندان خونریزی می‌کند، نگه دارند و چند بار این کار را تکرار کنند، خونریزی را قطع می‌کند.

* مالیدن سرکه در محل‌هایی که سوزش دارد، مانند سوزش سوختگی با آتش، موجب درمان آن می شود.

* مالیدن رسوب سرکه باعث معالجه کک مک ، لک های بدن، کهیر، درد مفاصل و ورم سینه می شود.

* اگر کمی آرد جو را با سرکه خمیر کنند و در محل ورم سینه و بناگوش بگذارند، ورم را درمان می‌کند.

17 ویژگی شگفت انگیز آبغوره !
آبغوره سلوا

 در زمان‌های قدیم مرسوم بود که کپکی که روی آبغوره می‌بست را بر می‌داشتند و بقیه آن را مصرف می‌کردند. گرچه تاکنون مسمومیت و یا بیماری دیگری گزارش نشده است، اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست 

1- حفظ سلامت سیستم گوارش بدن

آبغوره خاصیت اشتهاآور و قابل هضم دارد که باعث رفع اختلالات روده و معده می شود. استفاده از آبغوره به دلیل خواص ضد یبوست آن در ضد عفونی کردن روده توصیه می شود.در درمان کرم روده و تقویت معده ، مصرف آش آبغوره به همراه زیره سیاه به مدت 5 روز توصیه شده است. البته در این مدت نباید غذاهای سنگیمپن مصرف کنید.در طب سنتی قرقره کردن آبغوره برای درمان ورم گلو بسیار عالی می باشد. همچنین آبغوره برای درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه نیز مفید است.

2- پیشگیری از سرطان ها

یکی از خواص دارویی آبغوره پیشگیری از انواع سرطان ها است. ویتامین C یکی از ویتامین های مهم برای کاهش خطر ابتلا است .آبغوره سرشار از ویتامین C است . علاوه برآن خاصیت عفونی کننده آبغوره باعث شده است تا پزشکان مصرف این ماده غذائی را برای پیشگیری از انواع سرطان ها توصیه کنند.

3- مبارزه با تومورهای سرطانی

در یک مطالعه، سطح استرول های خوب به نام فیتواسترول که برای مبارزه با تومورهای سرطانی هستند ، در انگورهای رسیده یا به اصطلاح انگورهای شیرین و آماده را بررسی شده است. طبق نتایج این تحقیقات ، سطح فیتواسترول ها با رسیدن انگورها کاهش می یابد و رنگ انگور تغییر می شود. به همین دلیل هر چه میزان فیتواسترول ها که خواص ضد تومور دارند بیشتر باشد برای درمان تومورهای سرطانی بهتر است.

4- کاهش فشار خون و افزایش کلسترول خوب بدن

در یک مطالعه که بر روی افراد سالم 30-20 ساله، بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی 60-30 ساله و بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی که پرفشاری خون نیز داشتند انجام شد، تاثیر مثبت مصرف آبغوره بر روی آنها مشخص شد. در این مطالعه هر کدام از افراد روزانه دو بار 200 میلی لیتر در طول یک دوره 30 روزه، آبغوره مصرف کردند. این درمان در افراد سالم باعث شد که میزان کلسترول HDL (لیپوپروتئین پر چگالی) در مقایسه با کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم چگالی) افزایش یابد. همچنین، افرادی که از قبل دچار مشکل بودند، بعد از مصرف یک ماهه آبغوره، کاهشی در سطح تری گلیسیرید، تجمع کلسترول و سطح کلسترول LDL خود مشاهده کردند.

5- کاهش کلسترول بد

مصرف آبغوره تاثیرات آتروژنیک عامل ذخیره لیپید، آتروما و تجمع کلسیم در عروق را خنثی می کند. همچنین غوره از فیبرینوژن و ضایعات آترواسکلروتیک نیز جلوگیری می کند.

6- درمان درد سیاتیک و کمردرد

پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مفید برای درمان درد سیاتیک و مشکلات ناحیه کمر و ناراحتی های رماتیسمی است و آبغوره دارای پتاسیم بسیار است. علاوه بر این مصرف آبغوره باعث درمان رماتیسم و کاهش پادرد و سایر ناراحتی های عضلانی و مفصلی نیز می شود.

7- درمان کم خونی

برای درمان کم خونی می توانید هر روز تمام بدن خصوصاً پشت و ناحیه ی کمر، شکم، کلیه ها و پاها را با آبغوره ماساژ دهید و پس از گذشت مدتی، دوش آب گرم بگیرید و سپس در معرض نور خورشیداستراحت نمایید و یا حمام آفتاب بگیرید.

8- عامل هضم راحت تر غذا

آبغوره با افزایش اسید معده باعث هضم بهتر غذاهای چرب و سنگین می شود. هم چنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمی کنند، می توانند از این چاشنی برای تسهیل هضم غذای خود کمک بگیرند.

9-کاهش وزن

برخی از افراد دارای اضافه وزن در رژیم خود مصرف آبغوره به صورت ناشتا را قرار می دهند . بهتر است بدانید که مصرف ناشتا و طولانی مدت آبغوره به دستگاه گوارش آسیب می رساند و موجب ایجاد زخم معده شود.

برای کاهش وزن موثر باید سبک زندگی خود را تغییر دهید ، مثلا با فعالیت بدنی بیشتر و مصرف رژیم غذایی کم کالری مورد نیاز می توانید وزن خود را نرمال کنید. برای مصرف آبغوره در رژیم غذایی می توانید از آن برای طعم دار کردن سالاد استفاده کنید. از آنجا که آبغوره دارای کالری کم می باشد مصرف آن برای کاهش وزن موثر است.

10- از بین برنده کرم معده و روده

آبغوره به خاطر ترکیبات ضد عفونی کننده، پاک کننده معده و روده است و در دفع کرم روده نیز بسیار موثر است.

11- خاصیت قاعده آوری

برای درمان قاعدگی یا پریود نامنظم می توان آبغوره مصرف نمود. مصرف آبغوره در دختران جوان باعث جلو افتادن دوره بلوغ و قاعدگی می شود.

12- مفید برای پوست

برای حفظ تعادل PH پوست در حالت اسیدی می توان از خواص دارویی ماست ترش و سایر ترشی های طبیعی مثل آبلیمو، خواص دارویی، آبغوره و غیره استفاده کرد. هنگام مصرف باید این مواد رقیق شوند در غیر اینصورت باعث تحریک پوست می شوند.

13- درمان دیابت

مصرف روزانه آبغوره در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت بسیار مفید است.

14- خواص آبغوره برای خانم های باردار

آبغوره حفظ کننده جنین است، در دوران بارداری بهتر است کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. زیاده روی در مصرف آبغوره توصیه نمی شود زیرا غوره مدر است و ممکن است باعث سقط جنین شود.

15- فواید آبغوره برای کبد چرب

مزاج کبد بطور طبیعی گرم و تر است، بنابراین سرد شدن آن بر اثر عوامل مختلف می تواند باعث کاهش توانایی آن در تحلیل و متابولیزه کردن چربی ها شود. همچنین با انباشته شدن چربی در بافت کبد ، موجب چرب شدن کبد شو.

بنابراین باید در مصرف ترشی ها به ویژه سرکه و آبغوره ، خوراکی های سرد مثل ماست، دوغ ترش، خیار و کدو که باعث سرد شدن کبد می شوند، بیشتر احتیاط کنید.

16- بهبود تب و سل ریوی

آبغوره طبیعی دارای خواص کاهش دهنده حرارت بدن و رفع عطش می باشد. به همین دلیل در درمان تب و سل ریوی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

17- مصارف غیر خوراکی آبغوره

آبغوره خواص غیر خوراکی نیز دارد. استفاده از آبغوره و آب تره در محل بواسیر بعد از اجابت مزاج در درمان این بیماری موثر است. برای کاهش تورم گلو نیز می توان آبغوره را غرغره کرد. هنگام خونریزی بینی، چکاندن چند قطره آبغوره می تواند به کاهش خونریزی کمک کند. مصرف چند قطره آبغوره و سرکه در درمان عفونت گوش نیز مفید است.

نکات مهم تهیه و نگهداری از آبغوره

► غوره باکیفیت تهیه کنید؛ غوره عسکری برای این کار کاملا مناسب است، زیرا هسته ندارد و برای تهیه پودر غوره نیز در غذا مطلوب است.
► دم غوره‌ها را حتما بگیرید در غیر این صورت طعم آبغوره شما گس خواهد شد.
► با جوشاندن بیشتر آبغوره می‌توانید آن را غلیظ‌تر و ترش‌تر کنید و این کار به شما کمک می‌کند تا مدت زمان بیشتری بتوانید از آبغوره‌تان نگهداری کنید.
► آبغوره را در شیشه‌های کوچک بریزید تا بعد باز کردن درب آن را سریع مصرف کنید تا تمام شود و کپک نزند.
► شیشه‌هایی که می‌خواهید آبغوره را درون آن بریزید، از قبل استریل کنید.

مضرات آبغوره (موارد احتیاطی و منع مصرف)

1-مصرف بیش از اندازه آبغوره در دوران بارداریی باعث سقط جنین می شود.

2-مصرف آبغوره برای افرادی که دارای کبد سرد و ناراحتی شش ها می باشند و همچنین افرادی که دچار مشکلات معده مانند زخم معده و بالا بودن اسید معده هستند ، هرگز توصیه نمی شود.

3-زیاده روی در مصرف آبغوره باعث ضعیف شدن قوای جنسی می شود.

4-جمع شدن گاز در دستگاه گوارش، نفخ، دلپیچه و درهم کشیدن اجزای معده از مضرات افراط در خوردن آبغوره است. 

3 پرسش پر تکرار در رابطه با آبغوره 

آیا آبغوره باعث کاهش چربی و فشارخون می‌شود؟
 
این طور به نظر می‌رسد که آبغوره به دلیل داشتن ویتامین C می‌تواند باعث کاهش چربی و فشارخون شود. البته ذکراین نکته ضروری است که گرچه این چاشنی می‌تواند تا حدودی از افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب و افزایش فشارخون جلوگیری کند ولی در موارد پرفشاری‌خون و چربی‌خون بالا مصرف آبغوره جایگزین دارو نخواهد بود و داروهای تجویزی پزشک نباید کم یا قطع شود، بلکه مصرف آبغوره می‌تواند در کنار درمان‌های استاندارد این بیماری‌ها مورد توجه قرار گیرد. ذکر این نکته نیزحائز اهمیت است که نگهداری و حرارت طولانی مدت آبغوره نیز از محتوی ویتامین C و به تبع آن از خواص مفید آن می‌کاهد.

آیا آبغوره در کاهش و کنترل وزن موثر است؟
 
گاهی اوقات افراد به منظور کاهش وزن به‌طور ناشتا آبغوره مصرف می‌کنند، این افراد باید بدانند که مصرف ناشتا و مداوم آبغوره می‌تواند به مخاط دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آن را مستعد زخم کند. تغییر شیوه زندگی از جمله؛ افزایش فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی کم کالری می‌تواند در کاهش وزن افراد موثر باشد. اما افزودن آبغوره به سالاد به خوش طعم شدن آن کمک می‌کند و از آن جایی که این غذا کم کالری بوده می‌تواند در کنترل وزن موثر باشد. 
 
آیا مصرف آبغوره کپک زده مجاز است؟
 
در زمان‌های قدیم مرسوم بود که کپکی که روی آبغوره می‌بست را بر می‌داشتند و بقیه آن را مصرف می‌کردند. گرچه تاکنون مسمومیت و یا بیماری دیگری که در اثر مصرف کوتاه مدت آن ایجاد شده باشد گزارش نشده است، مخصوصا اگر مقدار کپک ناچیز باشد، اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست. لازم به‌ ذکر است که هرگز نباید لایه کپک با آبغوره داخل بطری مخلوط و مصرف شود. از آن جایی که مصرف دراز مدت آبغوره کپک زده می‌تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد، لذا توصیه می‌شود که از مصرف باقی‌مانده آبغوره کپک زده اجتناب شود.

 

خواص آبغوره

خواص آبغوره برای دیابت

استفاده از آبغوره یکی از درمان‌هایی است که طب سنتی برای دیابت در نظر می‌گیرد.

 

خاصیت آبغوره برای قاعده آوری

استفاده از آبغوره یک گزینه بسیار عالی برای درمان قاعدگی یا پریود نامنظم است. استفاده از آبغوره در دختران جوان می‌تواند موجب جلو افتادن دوره بلوغ و قاعدگی شود.

 

خاصیت آبغوره برای بهبود هضم

یکی از خواص آبغوره تاثیر آن در افزایش اسید معده است که موجب هضم بهتر غذاهای چرب و سنگین می‌شود. علاوه بر این افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمی‌کنند، می‌توانند با استفاده از آبغوره موجب تسهیل هضم غذای خود شوند.

 

خاصیت آبغوره برای درمان کم خونی

یکی از روش‌های درمان کم خونی این است که  هر روز تمام بدن خود به ویژه پشت و ناحیه‌ی کمر، شکم، کلیه‌ها و پاها را با آبغوره ماساژ داده و بعد از گذشت مدت زمانی دوش آب گرم بگیرید و سپس در معرض نور خورشید استراحت نمایید و یا می‌توانید حمام آفتاب بگیرید.

 

خاصیت آبغوره برای کاهش کلسترول بد (LDL)

 آبغوره می‌تواند تاثیرات آتروژنیک عامل ذخیره لیپید، آتروما و تجمع کلسیم در عروق را خنثی کند. همچنین غوره از فیبرینوژن و ضایعات آترواسکلروتیک هم می‌تواند جلوگیری و پیشگیری کند.

 

خاصیت آبغوره برای سلامت سیستم گوارش

آبغوره دارای خاصیت اشتهاآوری قابل هضم است که موجب رفع اختلالات روده و معده می‌شود.  آبغوره با داشتن خواص ضد یبوست خود برای ضد عفونی کردن روده توصیه می‌شود. برای درمان کرم روده و تقویت معده می‌توان از آش آبغوره به همراه با زیره سیاه برای مدت زمان پنج روز استفاده کرد. فقط توجه داشته باشید که در این پنج روز نباید از غذاهای سنگین استفاده کنید. 

آبغوره

خاصیت آبغوره برای پیشگیری از سرطان

آبغوره یک شیوه بسیار مناسب برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها است. آبغوره حاوی ویتامین C است گخ ویتامین C یکی از ویتامین‌های مهم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن است.

آبغوره همچنین دارای خاصیت عفونی کنندگی است. استرول‌های خوب مانند فیتواسترول که یک ماده مناسب برای مبارزه با تومور‌های سرطانی اسو در آبغوره موجود است.

 

خاصیت آبغوره برای درمان درد کمر

از جمله مواد معدنی موجود در آبغوره می‌توان به پتاسیم اساره کرد که پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مفید برای درمان درد سیاتیک و مشکلات ناحیه کمر و ناراحتی های رماتیسمی است. همچنین استفاده از آبغوره موجب درمان رماتیسم و کاهش پادرد و سایر ناراحتی های عضلانی و مفصلی نیز می‌گردد.

 

خاصیت آبغوره برای کاهش فشار خون و افزایش HDL

براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشاهده شده است که مصرف آبغوره می‌تواند موجب کاهش فشار خون بالا و افزایش سطح کلسترول خوب( HDL ) خون شود.

 

خاصیت آبغوره برای از بین بردن کرم روده و معده

آبغوره بواسطه داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی خود می‌تواند موجب پاکسازی معده و روده شود و گزینه درمانی بسیار مناسبی و موثری برای دفع کرم روده است.

 

خاصیت آبغوره مفید برای پوست

یکی از راه‌ها و روش‌های مناسب و موثر برای حفظ تعادل PH پوست در حالت اسیدی استفاده از خواص دارویی ترشی‌های طبیعی از جمله آبغوره است. نکته‌ای که باید به آن توجه شود این اسو که هنگام استفاده از این ترشی‌های طبیعی برای پوست باید آن‌ها را رقیق کرد تا موجب تحریک پوست و بروز حساسیت پوستی نشوند. 

 

آبغوره برای خانم‌های باردار

آبغوره می‌تواند موجب حفظ جنین شود اما باید توجه داشته باشید که  در دوران بارداری بهتر است کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. زیاده روی در مصرف آبغوره می‌تواند تاثیر عکس داشته و با توجه به خاصیت قاعده‌آوری آن موجب سقط جنین شود. 

 

آبغوره برای بهبود تب و سل ریوی

آبغوره می‌تواند موجب کاهش حرارت بدن و رفع عطش شود و با داشتن این خاصیت یک گزینه درمانی مناسب برای درمان تب و سل ریوی است.

مضرات آبغوره

آبغوره در کنار خواص و فواید آبغوره بی‌نظیری که برای سلامتی دارد عوارض و مضراتی نیز ممکن است به دنبال داشته باشد. زیاده‌روی در مصرف آبغوره در دوران بارداری منجر به سقط جنین می‌شود. استفاده از آبغوره برای افرادی که دارای کبد سرد و ناراحتی شش‌ها هساند و همچنین افرادی که دچار مشکلات معده ازجمله زخم معده و بالا بودن اسید معده هستند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

زیاده روی و افراط در نصرف آبغوره می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند جمع شدن گاز در دستگاه گوارش، نفخ، دلپیچه و درهم کشیدن اجزای معده شود. همچنین افراط در مصرف آبغوره موجب تضعیف قوای جنسی می‌شود.

خواص آبغوره برای لاغری

افرادی که به چاقی دموی مبتلا هستند برای کاهش وزن  باید از مواد غذایی سرد و خشک استفاده کنند زیرا سرد دموی دارای طبیعتی گرم و تر است و برای لاغری باید به روش درمان به ضد استفاده کرد که مصرف غذاهای سرد و خشک می‌تواند موجب کاهش وزن فرد شود و آبغوره یکی از غذاهای سرد و خشک است. همچنین آبغوره ترشحات معده را افزایش داده و  از این طریق اشتها نیز تحریک می گردد به همین دلیل مصرف آن بعد از غذاهای چرب و سنگین در هضم مواد غذایی مفید است. می‌توان آبغوره را به سالاد اضافه کرد و با توجه به کالری کمی که دارد می‌تواند در کنترل وزن موثر باشد.