وبلاگ رسمی گتوند

تمام مشخصات این وبلاگ متعلق به وبلاگ گتونداست

وبلاگ رسمی گتوند

تمام مشخصات این وبلاگ متعلق به وبلاگ گتونداست

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
پیوندها

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
 

لکنت زبان از مهم‌ترین و متداولترین اختلالات تکلمی است که معمولاً در دوران خردسالی و از سنین ۲ تا ۴ سالگی آغاز می شود و به این دلیل پدیده ای خاص دوران کودکی است. در سنین ۶ تا ۷ سالگی نیز که مصادف با زمان آغاز مدرسه است به لحاظ ویژگی های عاطفی و سازگاری اجتماعی خاص این دوره موقعیت مناسبی است برای بروز لکنت زبان در میان کودکانی که بیشتر مستعد چنین اختلالی هستند. گاهی از موارد در دوران بلوغ نیز افرادی که قبلا به نحوی لکنت زبان داشته‌اند دچار لکنت زبان می‌شوند.
به گفته کارشناسان، سن، شرایط و ویژگی های بلوغ نیز احتمالاً در تغییر شکل یا تشدید لکنت موثر است. لکنت زبان در میان پسران بیشتر از دختران است و در بررسی‌ها و تحقیقات مختلف نسبتی در حدود ۷۰درصد برای پسران و ۳۰ درصد برای دختران ذکر شده است. کندی زبان در جایی پیش می‌آید که دستگاه های تکلم انسان دچار پاره‌ای از تشنج‌هاست؛ از این رو ادای کلمات ناگهان به مانع برخورد می‌کند و پیوسته مکثی در میان صحبت روی می‌دهد. به هنگام چنین رویدادی معمولاً انسان حرفی را که روی آن مکث ایجاد شده‌است، چندبار تکرار می‌کند.

نکاتی درباره درمان لکنت زبان در کودکان
یک گفتار درمان معتقد است: حدود۱۰ درصد کودکان در سنین قبل از دبستان و بین۲ تا ۶ سالگی به لکنت زبان مبتلا هستند.
به گفته فریبا مجیری لکنت زبان زمانی پدید می‌آید که در جریان طبیعی گفتار وقفه‌ای ناگهانی و غیر طبیعی ایجاد‌ شود و در صورتی که کودک لکنت زبان خود را به عنوان یک اختلال بپذیرد، فرآیند درمان سریع تر صورت می‌گیرد.
وی می افزاید: اگر علت ایجاد لکنت در کودکان شناخته شود، درمان بهتری صورت می‌گیرد زیرا گاه ترس و گاه ناراحتی ‌های روانی عامل لکنت زبان است.
این متخصص گفتار درمانی با بیان اینکه نگرانی والدین و تلاش آنها برای رفع لکنت زبان موجب ایجاد حساسیت و نگرانی کودک می‌شود، ادامه
می دهد: در صورتی که کودک نسبت به مشکل گفتاری اش حساس شود، مشکلات او در صحبت کردن تشدید خواهد شد.
وی با بیان این‌که بروز رفتارهای اجتنابی در کودک به علت لکنت زبان است، تصریح می کند: اگر کودک در معرض تمسخر همسن و سالان خود قرار گیرد، حرف نمی‌زند و این عاملی برای تشدید لکنت زبان می‌شود. این متخصص گفتار درمانی با بیان این‌که نباید کودک دچار استرس شود، خاطرنشان می کند: استرس موجب می‌شود تا کودک اختلال گفتاری خود را همچنان پنهان کند و حرف نزند.
مجیری به روش‌های مختلف درمان لکنت در کودکان اشاره می کند و می گوید: ایجاد هماهنگی میان گفتار و تنفس، افزایش مهارت واژه یابی کودک، کاهش اضطراب و به دنبال آن افزایش اعتماد به نفس از جمله راهکارهای درمان است که توسط گفتار درمانگر صورت می‌گیرد. وی، سن بروز لکنت زبان در کودکان را ۲ سالگی می داند و اضافه می کند: وقتی کودک به زبان مادری احاطه پیدا کرد، این اختلال مشاهده می‌شود، اما شایع ترین سن ۲ تا ۶ سالگی است.
این متخصص گفتار درمانی، هم‌چنین بهترین سن برای شروع گفتار درمانی را ۲ تا پنج سالگی
می داند و خاطر نشان می کند: والدین با مشاهده اختلال در گفتار کودکان خود می‌توانند به مراکز خصوصی و دولتی گفتار درمانی مراجعه کنند.
وی در خصوص استفاده از آرام بخش‌ها برای درمان لکنت زبان می گوید: متاسفانه بیشتر مراجعان تمایل بسیاری به مصرف آرام بخش‌ها دارند و از روان پزشکان می خواهند تا دارو تجویز کنند، اما استفاده از آرام بخش‌ها اگر چه در درمان بزرگسالان مفید است، اما در کودکان معمولا موثر نیست و کمک چندانی در روند درمان کودک نخواهد داشت.
شخصی که دچار لکنت است چه باید بکند؟ 
چند راهکار در این زمینه وجود دارد، از جمله اینکه:
- فردی که دچار لکنت است علاوه بر درمان باید همیشه سعی کند آهسته و آزاد صحبت کند و حروف صدادار را بکشد.
- با حرکات شل و سبک لب ها از روی کلمات بگذرد.
- از جایگزینی کلمات خودداری کند. فرار از برخی کلمات فقط ترس از تلفظ آنها را بیشتر
می کند.
- در صحبت رو به جلو برود. تکرار کلماتی که بیان شده است، کمکی نمی کند.
- ارتباط چشمی طبیعی را با مخاطب حفظ کند.
- گهگاه در صحبت لکنت عمدی ایجاد کند! با قطع و تکرار عمدی می توان احساس کنترل بهتری بر روی تکلم در لحظه های حساس پیدا کرد.
- در جستجوی کارها و مسائلی باشد که موقع لکنت مشکل را بیشتر می کند. هر چه فرد خودش لکنتش را تجزیه و تحلیل کند، بهتر می تواند هماهنگی دستگاه تکلم را برقرار کند.
- به یاد داشته باشد که هدفش تکلم سلیس تر و بهتر است نه تکلم بی عیب و نقص و ایده آل. حتی کسانی که هیچ لکنتی ندارند گاهی در صحبت کردن دچار مشکل می شوند.
- به مخاطب خود بگوید که لکنت دارد و هرگز لکنت خود را پنهان نکند بلکه با آن روبرو شود.
- اگر موقع صحبت دچار اضطراب و تنش 
می شود، آن را طبیعی تلقی کند و از آن خجالت نکشد، چون عمداً دچار لکنت نشده است.
- زمان هایی را که دچار لکنت بیشتر می شود فراموش کند و مواقعی را که در صحبت کردن موفق بوده است به خاطر بسپارد.

  • ۰
  • ۰

اختلال وسواس فکری عملی (OCD) یک اختلال اضطرابی است که توسط رفتار وسواسی تکراری و تفکر اضطرابی مداوم توصیف می‌شود. این اختلال ممکن است در اواخر کودکی یا در دوران بلوغ شروع شود. در مراحل اولیه، ممکن است با یک چیز ساده مانند شستن مکرر دست‌ها شروع شود، اما بعد از آن ممکن است به حالت جدی‌تری دربیاید به طوری که در آن فرد مبتلا دست‌هایش را صدها بار در روز بشوید.

دیگر افراد مبتلا ممکن است دائم نگران باشند که آیا درب به درستی قفل شده‌است یا نه، نسبت به نظافت و پاکیزگی، افکار یا عکس‌های ترسناک جنسی، شنیدن صداها، و غیره وسواس داشته باشند. OCD یک بیماری روانی است که در آن فرد مبتلا به حدی کمال‌گرا می‌شود که یک تمایل درون‌رانشی برای رسیدن به کمال در همه جا و همه وقت به یک خصیصه‌ی غیرواقع‌گرایانه تبدیل می‌شود و سبب بروز پریشانی در فرد می‌شود.

این اختلال حتی اطرافیان فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد چرا که از نظر آنها زندگی کردن با یک فرد مبتلا به OCD دشوار است. OCD باعث بروز اختلال در زندگی اجتماعی و کاری فرد مبتلا می‌شود. هرچند حتی اگر افراد مبتلا از مشکل خود آگاه باشند، باز هم قادر به کنترل کارهای وسواس خود و توسعه‌ی مکانیسم‌های دفاعی نیستند. هیچ علت شناخته ‌شده یا تست‌های تشخیصی پزشکی برای این بیماری وجود ندارد. ترکیبی از درمان‌های طبیعی، از جمله روان‌درمانی، فقط می‌توانند به فرد مبتلا به OCD کمک کنند، آن هم در صورتی که خود فرد همکاری کند.

در ادامه ۱۰ درمان طبیعی برای اختلال وسواس فکری عملی (OCD) آمده است

۱. روزتان را با خوردن بلغور جوی دوسر آغاز کنید.

جوی دوسر یکی از بهترین داروهای طبیعی برای OCD است و شما باید روز خود را با صبحانه‌ای از بلغور جوی دوسر شروع کنید. شما می‌توانید پوره‌ی آن را صبح‌ها بخورید چرا که به جلوگیری از اضطراب و حملات هراس در افراد مبتلا به OCD کمک می‌کند و بدن را آرام می‌کند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند آن را به شکل خالص خود به عنوان عصاره‌ی گیاهی و قرص نیز مصرف کنند.

۲. از گیاه فرنجمشک استفاده کنید.

این داروی گیاهیِ تسکین‌دهنده از قدیم‌الایام برای درمان بیماری‌های ناشی از اختلال سیستم عصبی استفاده می‌شده‌ است. گیاهفرنجمشک اثر بسیار آرام‌بخشی بر روی سیستم عصبی دارد و یک درمان طبیعی مناسب برای افراد مبتلا به OCD است. این گیاه دارویی به طور موثری مانع از اضطراب، افسردگی، سردرد و طپش قلب می‌شود و بی‌خوابی را درمان می‌کند.

۳. با استفاده از روغن‌های معطر آروماتراپی کنید.

افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی با مشکل اضطراب و افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند. بدن آنها احساس خستگی و آشفتگی می‌کند. آروماتراپی در آرام کردن فرد مبتلا بسیار موثر است. بنابراین، از آن به عنوان یک درمان طبیعی برای کمک به کسب آرامش و خواب راحت هر شب استفاده کنید. خیلی ساده حدود ده قطره از یک روغن معطر مانند اسطوخودوس یا روغن رزماری را به وان آب گرم اضافه کنید و در آن به مدت نیم ساعت غوطه‌ور شوید. این کار حواس شما را تسکین می‌دهد و شما احساس شادابی و طراوت خواهید داشت.

۴. غذاهای غنی از ویتامین B۱۲ را در برنامه‌ی خود قرار دهید.

کمبود ویتامین B۱۲، یا کوبالامین، می‌تواند سبب خستگی، افسردگی و کم‌خونی شود، در حالی که کمبود مزمن این ویتامین ممکن است به آسیب دیدن مغز و سیستم عصبی مرکزی منجر شود. کمبود B۱۲ همچنین می‌تواند در بسیاری از آدم‌ها سبب بروز بیماری OCD شود. بنابراین، OCD را به طور طبیعی با مصرف روزانه‌ی مواد غذایی غنی از ویتامین B۱۲ درمان کنید.

برخی از بهترین منابع غذایی ویتامین B۱۲ عبارتند از صدف، جگر، ماهی، محصولات غنی شده‌ی سویا، لبنیات کم‌چرب و تخم‌مرغ. علاوه بر این، شما می‌توانید مکمل‌های ویتامین B۱۲ را مصرف کنید چرا که آنها در این شرایط بسیار مفید هستند. این ویتامین را می‌توانید به صورت خوراکی و با خیال راحت در دوزهای بالا مصرف کنید چرا که مقدار اضافی آن به راحتی توسط بدن دفع می‌شود و همچنین در کبدتان به عنوان ذخیره‌ای برای آینده ذخیره می‌شود.

۵. غذاهای غنی از منیزیم مصرف کنید.

منیزیم به ریلکس شدن بدن‌تان کمک می‌کند و یک ماده معدنی ضروری است که بدن شما برای حفظ کارکرد طبیعی عضلات و سیستم عصبی نیاز دارد. این ماده‌‌‌ی معدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن، محکم کردن استخوان‌ها و حفظ ریتم قلب کمک می‌کند. بهترین حالت برای افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی (OCD) این است که منیزیوم را در فرم طبیعی و به عنوان مواد غذایی مصرف کنند.

بعضی از منابع خوراکی غنی از منیزیم عبارتند از سبزیجات برگ‌دار تیره، آجیل، دانه‌ها، لوبیا، عدس، غلات سبوس‌دار، آووکادو، موز و میوه‌های خشک. این مواد غذایی را به طور منظم مصرف کنید چرا که آنها از حملات اضطراب، افسردگی و سردرد جلوگیری می‌کنند. مکمل‌ها باید با دقت مصرف شوند چرا که مقادیر اضافی آن باعث اسهال می‌شود و به این ترتیب از بدن خارج می‌شود.

۶. گل راعی

گل راعی را می‌توان به عنوان یک درمان طبیعی گیاهی برای درمان علائم بیماری اختلال وسواس فکری عملی (OCD) استفاده کرد. این گیاه دارای خواص ضد افسردگی است چرا که بر سطح سروتونین در بدن شما تاثیر می‌گذارد. شما می‌توانید یک دمنوش گیاهی با استفاده از این گیاه تهیه کنید و آن را به صورت روزانه به منظور درمان اضطراب و افسردگی که معمولا در افراد مبتلا به OCD دیده می‌شود، مصرف کنید. هیچ عوارض جانبی شناخته شده‌ای در این درمان طبیعی وجود ندارد، بنابراین شما می‌توانید آن را با خیال راحت دو تا سه بار در روز مصرف کنید.

۷. از طب سوزنی برای درمان OCD استفاده کنید.

طب سوزنی یک روش باستانی چینی است که معلوم شده‌است برای درمان طبیعی علائم بیماری وسواس فکری عملی بسیار مفید است. با استفاده از این روش قرار است اندام‌ها و قسمت‌های مختلف بدن از اضطراب و افسردگی رها شوند. هدف طب سوزنی آزاد کردن انرژی محبوس در قسمت‌های مختلف بدن جهت ارائه‌ی درمان موثر است.

برخلاف باور عموم، برای این تکنیک لزوما سوزن مورد نیاز نیست. فشار ملایم در نقاط خاصی تمام چیزی است که برای درمان این مشکل لازم است.

۸. درمان‌های هومیوپاتی برای درمان OCD

هومیوپاتی (یا همسان‌درمانی) بر اساس داروهای طبیعی است و هدف از آن ایجاد توازن در حالت عاطفی و ذهنی فرد است، و در نهایت به بهبود سلامت جسمانی فرد منجر می‌شود. داروهای هومیوپاتی در درمان علائم مرتبط با OCD (مانند، اضطراب، حملات هراس، ترس، نوسانات خلقی، و رفتار جبری) بسیار مفید هستند.

این داروها بسیار بی‌خطر و ملایم هستند. با یک متخصص هومیوپاتی مشورت کنید چرا که داروها باید بسته به نوع و شدت علائم OCD انتخاب شوند.

۹. تمرینات ریلکسیشن و مدیتیشن (مراقبه) انجام بدهید.

اگر شما مبتلا به OCD هستید، باید تمرین ریلکسیشن انجام بدهید چرا که برای کنترل اضطراب و تفکر وسواسی بسیار ضروری است. مدیتیشن می‌تواند به بدن و ذهن‌تان کمک کند که ریلکس شوند، و وارد حالت آرامش شوند. تمرینات تنفس عمیق نیز برای افراد مبتلا به OCD مفید هستند.

حرکات یوگا برای آرامش ذهن و کاهش اضطراب بسیار موثر هستند. کنترل احساسات و افکار منفی‌تان در ابتدا کمی دشوار خواهد بود چرا که ذهن‌تان همچنان آنها را دنبال خواهد کرد، اما تلاش مداوم و تمرین متمرکز به شما کمک خواهد که به هدف‌تان برسید.

۱۰. روان درمانی

روان درمانی به عنوان یک درمان طبیعی برای OCD بسیار موثر است و کمک می‌کند که فرد مبتلا یاد بگیرد که چگونه علائم این بیماری را در خود کنترل کند. یک مشاور به شما کمک می‌کند که احساسات و مشکلات رفتاری و چگونگی غلبه بر آنها را یاد بگیرید.

روان درمانی ممکن است به صورت خصوصی انجام شود، یا شما ممکن است به عنوان یک زوج فراخوانده شوید، و حتی گروه درمانی هم ممکن است بسیار موثر باشد. مطابق با شواهد علمی روان درمانی برای افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی به منظور بیرون آوردن آنها از این اختلال به طور کامل یک ضرورت است.

منبع: ayurvediccure

  • ۰
  • ۰

سیگاری‌ها! بیش از ۴۸۰۰ ماده‌ی شیمیایی در سیگار وجود دارد. همه از مضرات سیگار کشیدن برای سلامتی‌ آگاهی دارند، ولی بیش‌تر سیگاری‌ها واقعا نمی‌دانند سیگار چیست.

بسیار حیرت‌آور است اگر بدانید در یک نخ سیگار ۴۸۰۰ ماده‌ی شیمیایی وجود دارد و بیش‌تر آدم‌ها به خود زحمت نمی‌دهند بفهمند سیگارشان از چه چیزهایی تشکیل یافته است. تقریبا همه‌ی آن چیزهایی که در سیگار وجود دارد برای بدن سمی یا سرطان‌زا هستند. بسیاری از آدم‌ها واقعا از آن‌چه می‌کشند بی‌خبر هستند و پژوهش‌های جدید می‌خواهند به این آدم‌ها کمک کنند.

shutterstock_108900479-300x199

پژوهشی که در مجله‌ی پزشکی بهداشت عمومی BMC منتشر شد نشان می‌دهد ارائه‌ی اطلاعات مختلف مربوط به سیگار نظیر فهرستی کامل از اجزای تشکیل‌دهنده‌ی آن می‌تواند بسیاری از آدم‌ها را به ترک سیگار ترغیب کند. اگر آدم‌ها از خطرات واقعی سیگار آگاه شوند، کم‌تر به سیگار کشیدن روی می‌آورند.

بیش‌تر آدم‌ها حقیقتا تمایل دارند به این‌گونه اطلاعات دسترسی بیایند، ولی نکته‌ی عجیب این است بخشی عمده از آدم‌های سیگاری که ظاهرا برای تحقیق در مورد مضرات سیگار از خود تمایل نشان نمی‌دهند – نظیر جوانان – حقیقتا بیش‌تر از سایرین به دنبال این‌گونه اطلاعات می‌گردند.

در این پژوهش ۵۰۱۴ فرد بالای ۱۸ سال مورد بررسی قرار گرفتند. نکته‌ی قابل تامل این بود که آنها به دلیل استفاده‌ی زیاد از دخانیات فقیرتر از دیگران بودند. طبق یافته‌های پژوهش‌گران حدود ۵/۲۷ درصد از آدم‌ها در مورد مواد شیمیایی سرطان‌زا در سیگار تحقیق کرده بودند.

ولی نکته‌ی جالب این است که این پژوهش نشان داد بیش‌تر سیگاری‌ها واقعا نمی‌دانند سیگار از چه چیزهایی تشکیل شده است.

برخی از مواد شیمیایی اصلی موجود در سیگار عبارت هستند از نیکوتین،قطران، مونوکسید کربن، فرمالدئید، آمونیاک، هیدروژن سیانید، و آرسنیک. این چند ماده‌ی شیمیایی تنها تعدادی انگشت‌شمار از صدها ماده‌ی شیمیایی دیگر هستند.

واقعا حیرت‌آور است باز هم بسیاری از آدم‌ها در سراسر جهان سلامتی‌شان را قربانی احساس موقت و بسیار زودگذر آرامشِ کاذب بعد از سیگار می‌کنند.

shutterstock_103799627-300x199

کاملا واضح است شمار عظیم سیگاری‌ها در دنیا ناشی از طراحی و الگوی جهان مدرن است. ما دائما درگیر استرس، مشغولیت‌ها، و مسئولیت‌ها هستیم، و واقعا به دنبال فرصتی می‌گردیم که بتوانیم لحظه‌ای از آنها دور شویم. سیگار کشیدن این فرصت را برای‌مان مهیا می‌کند؛ فرصتی برای احساس آرامش زودگذر و موقتی که بسیار اعتیادآور است.

ما ارتباط‌مان را با یکدیگر و با زمین از دست داده‌ایم، و خود را با موادی به بی‌حسی می‌زنیم که می‌دانیم عاقبت ما را خواهند کشت.

اگر سیگاری هستید، واقعا می‌دانید چه می‌کشید؟ یعنی آیا واقا از مضرات سیگار کشیدن باخبر هستید؟


منبع: د اسپریت ساینس

  • ۰
  • ۰

بامیه که اغلب برای تهیه ترشی، به صورت سرخ شده، آب‌پز و جوشانده استفاده می‌شود و گاهی حتی به صورت خام یا به عنوان یکی از مخلفات داخل سالاد مورد مصرف قرار می‌گیرد دارای خواص درمانی زیادی نیز هست. در این نوشتار با ما همراه باشید تا خواص بامیه برای درمان دیابت را بشناسید.

خواص بامیه برای درمان دیابت

به غیر از میوه‌های هرمی شکل بامیه، برگ‌های آن نیز اغلب به صورت پخته یا به عنوان سالاد خورده می‌شوند. فیبر آبکش این گیاه که از ساقه‌ی آن دریافت می‌شود دارای کاربردهای صنعتی است. دانه‌های آن نیز می‌توانند بوداده و پودر شوند و بعد به عنوان یک جایگزین بدون کافئین برای قهوه مورد مصرف قرار بگیرند. روغن بامیه‌ی خوراکی، معطر و بسیار خوش‌طعم از دانه‌های این گیاه تهیه می‌شود. این روغن دارای چربی‌های اشباع‌نشده است که مطمئنا برای سلامتی ما فایده دارند. حتی یک مطالعه که در سال ۲۰۰۹ صورت پذیرفت، نشان می‌دهد که روغن بامیه برای استفاده به عنوانزیست‌سوخت نیز مناسب است

یکی از مهم‌ترین خواص این گیاه همه فن حریف، توانایی طبیعی آن برای کنترل دیابت است. بامیه در این زمینه هر روز مشهورتر از روز قبل می‌شود، حتی برخی از مردم آن را یک ابرخوراکی برای کاهش خطر دیابت می‌نامند. در حال حاضر این حقیقت توسط بسیاری از پژوهش‌ها پشتیبانی می‌شود. یک آزمایش صورت گرفته روی موش‌ها که در ژورنال Bio Allied Sciences Pharmacy & منتشر شد، نشان داد که دانه و پوست بامیه دارای خواص ضد دیابت است. این نتایج نشان دادند که بامیه موجب کاهش جذب گلوکز و کاهش سطح قند خون در موش‌ها شد.

مطالعه‌ی دیگری که در ژورنال بین‌المللی تحقیقات در زمینه‌ی داروسازی و شیمی منتشر شد، از این یافته پشتیبانی کرد. محققان بر این باورند که عصاره‌ی بامیه‌ی دارای اثرات ضد دیابتی است. در طی یک دوره‌ی ده روزه، بامیه به تدریج سطح قند خون را در میان گروه تحت آزمایش خرگوش‌ها کاهش داد. این نتیجه با کاهش میزان قند خون توسط داروی معروف دیابت، یعنی متفورمین قابل مقایسه است. البته باید این نکته‌ی مهم را در نظر داشته باشید که بامیه متفورمین را در روده بلاک می‌کند همان‌طوری که گلوکز را بلاک می‌کند. بنابراین، اگر برای درمان دیابت متفورمین مصرف می‌کنید، بسیار مهم است که ابتدا با پزشک‌تان مشورت کنید.

فیبر محلول، که در بامیه یافت می‌شود، نوعی ژل در داخل دستگاه گوارش تولید می‌کند. این ژل جذب مواد غذایی از روده را کند می‌کند و به این ترتیب سبب می‌شود که پس از خوردن وعده‌های غذایی قند خون به سرعت بالا نرود. همین فیبر محلول همچنین اسید صفراوی را که باعث افزایش کلسترول می‌شود، به خود جذب می‌کند و به جای جذب دوباره‌اش به خون، آن را از بدن خارج می‌کند.

برخی از گزارش‌ها و مشاهدات میدانی نیز نشان می‌دهند که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت بعد از خوردن تکه‌های بامیه‌ای که شب تا صبح در آب خیس خورده‌اند، کاهش در قند خون را تجربه کرده‌اند. تا حدی که در ترکیه از قدیم‌الایام دانه‌های بامیه را معمولا بو می‌دهند و بعد آن را به عنوان یک داروی دیابت استفاده می‌کنند.

پس از خواندن این نوشتار، شاید بخواهید دست از تزریق انسولین بردارید و به جای آن از بامیه برای مبارزه با دیابت استفاده کنید. به هر حال طبیعت هم درمانی برای دیابت ارائه می‌دهد. شما می‌توانید این مطلب را بخوانید تا  ببینید که بامیه چه‌طور می‌تواند به درمان دیابت کمک کند. بنابراین، با ما همراه باشید تا از مزایای این گیاه خوراکی برای درمان دیابت مطلع شوید:

۱. بامیه دارای فیبر فراوانی است.

بامیه، که منبع خوبی از فیبر است، در درمان‌های مرتبط با رژیم غذایی برای افراد مبتلا به دیابت ضروری است. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف فیبر غذایی باعث تقویت کنترل گلیسمی و بهبود حساسیت به انسولین می‌شود. دو تا سه میوه‌ی بامیه‌ی متوسط دارای یک گرم فیبر هستند. این فیبر همچنین به بهبود فرایند هضم و کاهش اشتها کمک می‌کند، زیرا سبب می‌شود که مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشیم.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۲: بامیه شاخص گلوکز پایینی دارد.

به همه‌ی افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود که مواد غذایی دارای شاخص گلوکز پایین (GI) را مصرف کنند. بامیه برای شاخص گلوکز امتیاز ۲۰ را دارد، و طبق استانداردهای پزشکی در دسته‌ی خوراکی‌های دارای GI بسیار پایین طبقه‌بندی می‌شود. بنابراین استفاده از بامیه به عنوان میان‌وعده باید اثر مثبتی در افراد مبتلا به دیابت داشته باشد. این هم یکی از مزایای بامیه برای افراد دیابتی است.

۳. بامیه دارای اثرات ضد استرس است.

کنترل استرس همواره به بیماران دیابتی توصیه می‌شود. هنگامی ‌که افراد در معرض استرس زیاد یا بلند مدت قرار می‌گیرند، سطح قند خون‌شان به شدت افزایش می‌یابد. در حال حاضر ثابت شده‌است که عصاره‌ی دانه بامیه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و اثرات ضد استرس در جریان خون موش‌ها است.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۴: بامیه کلسترول را پایین می‌آورد.

بامیه که دارای فیبر فراوانی است و خواص آنتی‌اکسیدانی هم دارد قطعا به افراد مبتلا به دیابت کمک خواهد کرد زیرا می‌تواند کلسترول را کاهش دهد. انجمن قلب آمریکا به این نتیجه رسیده‌است که افراد مبتلا به دیابت معمولا سطح کلسترول بالایی دارند. به این ترتیب، مهم است که بامیه در رژیم غذایی روزانه‌ی افراد مبتلا به دیابت گنجانده شود.

۵. بامیه خستگی را کاهش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی عروقی نقش مهمی در جلوگیری از بروز دیابت و درمان آن دارند. هنگامی ‌که در کنار انجام تمرینات منظم، از بامیه نیز در وعده‌های غذایی خود استفاده می‌کنید، می‌توانید سریع‌تر بهبود پیدا کنید و در نتیجه تمرینات بیش‌تری انجام دهید. با این وجود، مطالعات نشان می‌دهند که بامیه می‌تواند حتی سطح خستگی را نیز کاهش بدهد؛ بدین معنا که این گیاه خوراکی می‌تواند سبب شود که حتی فعال‌تر از قبل و کارآمدتر باشید.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۶: بامیه مشکلات گوارشی را رفع می‌کند.

بامیه یک منبع عالی از موسیلاژ است، ملینی که با روان کردنپریستالی (حرکات لوله‌ی گوارش) به سیستم گوارش کمک می‌کند و به این ترتیب سبب کاهش یبوست می‌شود. با این حال، بامیه برای درمان اسهال و طراوت بخشیدن به بدن پس از دفع آب مداوم هم مفید است.

۷. بامیه خطر ابتلا به سرطان کولون (روده‌ی بزرگ) و رکتوم را کاهش می‌دهد.

فایده‌ی بعدی بامیه برای سلامتی بیماران دیابتی چیست؟ از آن‌جایی که این گیاه خوراکی توانایی بهبود سلامت سیستم گوارش ما را دارد، سبب می‌شود که کولون (روده‌ی بزرگ) و رکتومی تمیزتر و سالم‌تر نیز داشته باشیم. چنین تاثیری به این معنا است که خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ و رکتوم نیز کاهش می‌یابد.

۸. از بروز نقص لوله‌ی عصبی در نوزادان جلوگیری می‌کند.

بامیه همچنین به میزان زیادی فولات دارد. هر ۱۰۰ گرم بامیه حدود ۲۲ درصد از میزان توصیه‌شده‌ی روزانه از فولات را به ما ارائه می‌دهد. مصرف مواد غذایی دارای فولات فراوان در زمان پیش از باردار شدن  یا دوران بارداری احتمال بروز نقص لوله‌ی عصبی را در نوزادان کاهش می‌دهد.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۹: سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

از آن‌جایی که بامیه ویتامین C، خواص آنتی‌باکتریال و ضد‌عفونی‌کننده‌ی فراوانی دارد، می‌تواند به محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد که بسیار خطرناک هستند، کمک کند و سیستم ایمنی بدن انسان را برای مبارزه با عوامل مضر تقویت نماید. و چنین تاثیری به این معنا است که کم‌تر سرما خواهید خورد و تب، گلودرد و سرفه را کم‌تر تجربه خواهید کرد.

۱۰. بامیه کم‌خونی را درمان می‌کند.

ویتامین A، ویتامین C، آهن و منیزیم موجود در بامیه می‌توانند برای تولید گلبول‌های قرمز بیش‌تر در بدن بسیار مفید باشند. به این ترتیب افراد مبتلا به کم‌خونی، می‌توانند از این فایده‌ی فوق‌العاده‌ی بامیه نیز سود ببرند.‌

۱۱. کمک‌تان می‌کند که پوستی زیبا داشته باشید.

از آن‌جایی که این گیاه خوراکی غنی از ویتامین A  و خواص آنتی‌اکسیدانی فلاونوئیدها است، مصرف آن به طور منظم باعث بهبود سلامت پوست می‌شود. این آنتی‌اکسیدان خون را پاکسازی می‌کند، پوست را جوان‌سازی می‌کند و همچنین از پدیدار شدن آکنه و بروز سایر بیماری‌های پوستی جلوگیری می‌کند. فلاونوئید همچنین به پیشگیری از سرطان ریه و دهان کمک می‌کند.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۱۲: بامیه استخوان‌ها را تقویت می‌کند.

مقدار مناسب ویتامین K، کلسیم و فولات موجود در بامیه دارای فواید زیادی برای تقویت استخوان‌ها و  قوی و سالم‌تر کردن آن‌ها است، چرا که این گیاه خوراکی تراکم استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. چنین تاثیری به معنی کاهش یافتن خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز است.

۱۳. تعداد حملات آسم را کاهش می‌دهد.

گفته می‌شود که بامیه به کاهش تعداد دفعات حملات آسم نیز کمک می‌کند. یک مطالعه نشان می‌دهد که پس از مصرف نصف فنجان بامیه‌ی پخته که دارای ۱۳ میلی‌گرم ویتامین C است، خس‌خس سینه یا نفس نفس زدن که باعث بروز حمله‌ی آسم در کودکان مبتلا به آسم می‌شود، به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۱۴: بامیه از بیماری‌های کلیه جلوگیری می‌کند.

یک تحقیق نشان داد که مصرف بامیه به طور منظم می‌تواند از بروز بیماری‌های کلیوی جلوگیری کند و علائم آسیب کلیه را کاهش دهد.

۱۵. بامیه کمک‌تان می‌کند که از شوره‌ی سر دور بمانید.

بامیه می‌تواند وضعیت پوست کف سرتان را با مرطوب نگه داشتن آن بهبود دهد و در نتیجه شوره را از آن دور نگه دارد.

خواص بامیه برای درمان دیابت ۱۶: از افزایش وزن جلوگیری می‌کند.

چنان‌چه در بالا نیز ذکر شد، بامیه یکی از سبزیجاتی است که کم‌ترین کالری را دارد. این گیاه خوراکی حاوی چربی اشباع‌شده نیست و هر ۱۰۰ گرم فقط حدود ۳۰ کالری به شما می‌رساند. علاوه بر این، بامیه همچنین دارای مقدار زیادی از مواد معدنی، ویتامین‌ها، و فیبر غذایی است که برای کنترل کلسترول و کاهش وزن بدن توصیه می‌شوند.

چگونه باید بامیه را برای درمان دیابت آماده کنید

به این ترتیب برای به دست آوردن فوایدی که بامیه برای درمان دیابت دارد، می‌توانید مطابق با دستورالعمل زیر پیش بروید:

– بامیه‌هایی را انتخاب کنید که کوچک و تازه هستند و آن‌ها را خرد کنید.
– بامیه‌های خرد شده را در یک لیوان آب خیس بگذارید، روی لیوان را بپوشانید و اجازه بدهید یک شب تا صبح بماند.
– هر روز صبح قبل از صبحانه آن را بنوشید.
– این کار را هر روز به مدت ۲ تا ۳ ماه انجام دهید.

نکات در رابطه با مصرف بامیه

خوب، تا بدین جا با فوایدی که بامیه برای سلامت افراد مبتلا به دیابت دارد آشنا شدیم، اما نکاتی نیز وجود دارند که در زمان مصرف بامیه به هر روشی باید در ذهن داشته باشید:

– ممکن است آب غلیظ یا لیز شده باشد، می‌توانید قبل از نوشیدن، آن را صاف کنید.
– آب بامیه هیچ بویی نمی‌دهد و طعم و مزه ندارد.
– بامیه ممکن است طعمی مانند خیار داشته باشد، اگر طعم‌‌اش را دوست دارید، می‌توانید به صورت خام آن را بخورید.
– هر روز صبح بعد از نوشیدن این آب بامیه سطح قند خون خود را چک کنید تا بدانید که این روش درمانی برای‌تان مفید است یا خیر.

چند نکته‌ی احتیاطی

اگر شما مبتلا به دیابت هستید و دارو مصرف می‌کنید، لطفا با پزشک‌تان مشورت کنید تا مطمئن شوید که داروهای طبیعی که می‌خواهید به رژیم غذایی و برنامه‌ی دارویی‌تان اضافه ‌کنید، بدون خطر است و با داروهای تجویزی تداخل ایجاد نمی‌کند.

استفاده از این گیاه خوراکی شگفت‌انگیز لزوما به این معنی نیست که می‌توانید کربوهیدرات‌ها و غذاهای شیرین را به میزان بیش‌تری مصرف کنید. وقتی متوجه شدید که بامیه در کنترل قند خون‌تان واقعا موثر است، برای خوردن مواد خوراکی شیرین وسوسه نشوید و از آن به عنوان بخشی از یک سبک زندگی سالم استفاده کنید.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی

منبع: drhealthbenefits